KAJ JE PROSTOFER?

PROSTOFER je skovanka iz besed »prostovoljni« in »šofer«.

V okviru storitev Zlate mreže je tudi posredovanje prevozov. Med starejšimi imamo osebe, ki potrebujejo prevoz, pa ne morejo ali nočejo obremenjevati sorodnikov ali uporabljati plačljive prevoze. Na drugi strani so številni starejši še vedno aktivni vozniki in radi priskočijo na pomoč s svojim jeklenim konjičkom.

Te ljudi smo povezali med seboj s projektom PROSTOFER, s katerim smo povečali udeležbo starejših v cestnem prometu in njihovo mobilnost. Izboljšali smo varnost starejših voznikov in drugih udeležencev v prometu ter povečali cenovno dostopno mobilnost in socialno vključenost starejših.

PROSTOFER povezuje starejše preko komunikacijskega centra (brezplačna številka 080 10 10). Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na 080 10 10, v komunikacijskem centru pa uporabniku posredujejo kontaktne podatke ustreznih voznikov iz seznama registriranih prostovoljnih »šoferjev« oziroma prostoferjev. Uporabnik in prostofer se sama dogovorita za prevoz.

OPOZORILO ZA UPORABNIKE

  1. Organizator akcije ne preverja voznikov ter uporabnike in voznike povezuje izključno na podlagi krajevne ustreznosti.
  2. Uporabnikom svetujemo, da pred vožnjo preverijo, ali je vozilo registrirano, ali ima voznik sklenjeno obvezno avtomobilsko zavarovanje ter ali je vozilo tehnično brezhibno.
  3. Ne vstopajte v avtomobil, če ocenite, da voznik ni sposoben za varno vožnjo.