POSTANI PROSTOFER

Prostofer lahko postanete tako, da vas vpišemo v seznam prostoferjev na Zlati mreži. Za vpis potrebujemo naslednje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov
 • poštna številka in kraj bivanja
 • kontaktni telefon
 • letnica rojstva

Za prijavo med prostovoljne voznike pokličite 080 10 10.

Prostoferji morajo upoštevati naslednja opozorila:

Vaš osebni avtomobil mora biti registriran; sklenjeno morate imeti obvezno avtomobilsko zavarovanje, avtomobil pa mora biti tehnično brezhiben.

 1. Če ste povzročitelj prometne nesreče, je škoda sopotnikom krita iz vašega obveznega avtomobilskega zavarovanja pod običajnimi pogoji oz. lahko proti vam sprožijo civilno tožbo po splošnih pravilih.
 2. Če je povzročitelj nesreče voznik drugega vozila, se škoda sopotniku (in vam) krije iz njegovega obveznega avtomobilskega zavarovanja.
 3. Posebno nezgodno zavarovanje sopotnikov ni nujno potrebno.
 4. Organizator akcije ne preverja uporabnikov ter voznike in uporabnike povezuje izključno na podlagi krajevne ustreznosti.
 5. Če se vam uporabnik zdi vinjen ali drugače sumljiv, zavrnite prevoz.
 6. Izjava uporabnika o vožnji na lastno odgovornost

           “Vsi smo neke vrste prostoferji, le ne zavedamo se tega” 

Rajko Primc, NAJ PROSTOFER 2013: "Tudi sam sem upokojenec, imam le to srečo, da sem mlajši in da imam možnost pomagati starejšim od sebe, ki ne morejo več voziti oziroma so finančno ranljivejši. Ker ne morem ravno opravljati kakšnih fizičnih del, sem si rekel, da lahko vsaj prostovoljno prevažam ljudi naokoli."