POSTANI PROSTOFER

Kdo je lahko PROSTOFER?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vendar pa so prostoferji v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta: pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah ... To so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Kako postati PROSTOFER?

Vozniki, ki želijo postati prostoferji, to sporočijo na občino, v kateri živijo in je priključena projektu Prostofer, ali to sporočijo zavodu Zlata mreža, kjer vas vpišemo v seznam prostoferjev.

Za vpis potrebujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov
  • poštna številka in kraj bivanja
  • kontaktni telefon
  • letnica rojstva

           “Vsi smo neke vrste prostoferji, le ne zavedamo se tega.” 

Rajko Primc, NAJ PROSTOFER 2013: "Tudi sam sem upokojenec, imam le to srečo, da sem mlajši in da imam možnost pomagati starejšim od sebe, ki ne morejo več voziti oziroma so finančno ranljivejši. Ker ne morem ravno opravljati kakšnih fizičnih del, sem si rekel, da lahko vsaj prostovoljno prevažam ljudi naokoli."